Seuraa meitä facebookissa  

Hyvä tietää

  • Inman Aligner -irtokojeella oiotaan etuhammasalueen lievää ja keskivaikeaa epäjärjestystä nopeasti, turvallisesti ja hellävaraisesti.
  • Irtokojeen voi tarvittaessa poistaa suusta. Päivittäinen käyttöaika on noin 20 tuntia.
  • Jokainen tapaus on yksilöllinen ja eri vaihtoehdot käydään läpi. Tarvittaessa potilas ohjataan perinteiseen oikomishoitoon.

Nopeaa ja hellävaraista oikomista irtokojeella

Jos kaunis ja suora hammasrivi houkuttaa, mutta perinteinen pitkäkestoinen oikomishoito ”telaketjurautoineen” ei, voi uudentyyppinen irtokoje olla täydellinen vaihtoehto. Sen avulla etuhammasalueiden lievää ja keskivaikeaa epäjärjestystä voidaan oikoa jopa 6-16 viikossa, kun perinteisellä menetelmällä hoitoaika venyy helposti vuodesta kahteenkin. Lisäksi irtokojeen voi poistaa syömisen, hampaiden harjaamisen tai vaikkapa tärkeän puhelun ajaksi.

Oikomishoito Inman Aligner -irtokojeella on paitsi nopeaa, myös varsin hellävaraista ja turvallista. Menetelmässä hammasriviä oiotaan molemmilta puolin hampaita yhtä aikaa. Jousilla varustetut kiskot sekä työntävät että vetävät hampaita suoraan riviin. Menetelmällä ei voida korjata purentavirheitä, mutta purentavirheellisenkin hampaiston epäjärjestystä voidaan hoitaa.

Vaikka irtokojeen voi ottaa pois suusta esimerkiksi ruokailun ja hammaspesun ajaksi, tulee sitä silti käyttää noin 20 tuntia vuorokaudessa. Lyhyempi päivittäinen käyttöaika hidastaa lopputuloksen saavuttamista.

Näin oikomishoito etenee

Ensimmäisellä käynnillä tehdään soveltuvuusanalyysi. Jos menetelmä soveltuu, otetaan hampaista jäljennökset. Toisella käyntikerralla kojetta sovitetaan käyttöä varten. Oikomisen edistymistä seurataan parin viikon välein. Samalla kojeeseen ja hampaisiin tehdään tehdään tarvittavat säädöt.

Kun haluttu esteettinen lopputulos on saavutettu, asetetaan hampaiden taakse huomaamaton retentiolanka ylläpitämään hampaiden oiottu asento. Tällainen retentiovaihe kuuluu kaikkeen oikomiseen. Usein Inman Aligner -hoitoon yhdistetään myös hampaiden valkaisu.

Säästöä hampaistolle ja kukkarolle

Esteettisen oikomisen etuna on, että kosmeettinen hoito voidaan vaiheistaa. Ensin oiotaan, jonka jälkeen arvioidaan tilanne uudelleen.

Usein käy niin, että potilaan alunperin haluamia keraamisia laminaatteja tai kruunuja tarvitaan vähemmän tai ei lainkaan. Tämä säästää kustannuksia, mutta myös tervettä hammaskudosta. Kun hampaita suoristetaan hiomalla ja tekemällä niiden päälle keraamisia kruunuja ja laminaatteja, voidaan epäjärjestyksen asteesta riippuen täysin terveestäkin hampaasta joutua hiomaan pois suuri määrä hammaskudosta. Nämä toimenpiteet ovat peruuttamattomia.

Hammaskulma © 2019