Seuraa meitä facebookissa  

Hyvä tietää

Hammaslääkärin lähetteellä tehdystä suuhygienistin työstä saa Kela-korvauksen.

Suuhygienistillä on taustallaan nelivuotiset ammattikorkeakouluopinnot, mm. hammaslääketiedettä, hoitotiedettä ja yleissivistäviä opintoja.

Aiemmin suuhygienistit tunnettiin erikoishammashoitajan tai hammashuoltajan nimekkeellä.

Suuhygienistipalvelut

Hammaskulman kuusi suuhygienistiä toimivat yhteistyössä hammaslääkäreiden ja erikoishammaslääkäreiden kanssa suun terveyden edistämiseksi ja ylläpitämiseksi. Suuhygienistit poistavat hammaskiveä, puhdistavat värjäytymiä tahnalla tai soodapuhaltimella, fluoraavat hampaita sekä opettavat hampaiden kotihoitoa ja antavat terveysneuvontaa.

Hammaslääkärin lähetteellä suuhygienistin hoitoon

Suuhygienisti työskentelee itsenäisesti. Vastaanotolle tullaan hammaslääkärin lähetteellä lääkärin arvioitua hoidon tarpeen. Lähettävä hammaslääkäri vastaa diagnoosin tekemisestä ja hoidon suunnittelusta.

Suuhygienistin ansiosta hammaslääkärin voi keskittyä vaativimpiin toimenpiteisiin. Potilas hyötyy työnjaosta saamalla hoitoa edullisemmin ja joustavammin.

Hammaskulman suuhygienistin suorittamista toimenpiteistä saa Kela-korvauksen, kun hoito tehdään hammaslääkärin lähetteellä. Hammaskulmassa on käytössä Kelan suorakorvausmenettely.

Hammaskulma © 2019