Seuraa meitä facebookissa  

Hyvä tietää

  • Lievissä ja keskivaikeissa tapauksissa erinomaisia oikomistuloksia voidaan saada jo 1,5- 4 kuukaudessa. Joskus taas aikaa tarvitaan muutama vuosi.
  • Erittäin vaikeita purentavirheitä voidaan myös leikata.

Oikomishoito

Oikomishoidoilla voidaan vaikuttaa sekä ulkonäköseikkoihin että hampaiden terveyteen ja helpottaa purentaperäisiä särkyjä. 

Oikomishoidon etuja

Hampaiden, suun ja leukojen vaikutus kasvojen ja koko ihmisen olemukseen on merkittävä. Oikomishoidossa ei kuitenkaan ole kyse vain ulkonäöstä.

Purentavirheet, ylä-ja alaleuan suhteet toisiinsa sekä ahtaus hampaistossa saattavat aiheuttavat ulkonäköhaittojen lisäksi särkyjä koko pään alueella ja jopa niska-hartiaseudulla. Virheasennot voivat vaikeuttaa hampaiden puhdistusta ja aiheuttaa näin reikiintymistä ja ientulehduksia. Purentavirhe voi myös kuluttaa hampaita ennenaikaisesti.

Oikomishoitoa kaiken ikäisille

Tavallisimmin oikomishoito tehdään kouluikäisenä, usein 9-12 vuoden iässä, jolloin leukojen kasvuun voidaan vielä vaikuttaa. Myös aikuisten hampaita voidaan oikoa.

Oikomishoidon kesto on hyvin yksilöllistä. Aikuisilla voi yksittäisen hampaan oikominen kestää vain muutamia kuukausia, laajempi hoito kestää muutaman vuoden. Hoitoa seuraa aina ylläpitovaihe, jolloin varmistetaan etteivät siirretyt hampaat palaudu takaisin.

Nopeampaa oikomishoitoa

Hammaskulmassa on käytössä myös nopea ja turvallinen ”Inman Aligner” -irtokoje, jolla voidaan hoitaa lievää ja keskivaikeaa etuhammasalueen epäjärjestystä. Hoitoaika on vain 6-16 viikkoa ja tulokset erinomaisia.

Tällainen oikominen on hyvin suositeltavaa myös ennen laminaattien tai muun esteettisen hoidon tekemistä. Näin lopputulos on usein parempi ja ystävällisempi hampaille. Koje soveltuu sekä aikuisille että nuorille.

Vaikeita purentavirheitä voidaan leikata

Erittäin vaikeita purentavirheitä ei pystytä hoitamaan pelkällä oikomishoidolla. Tällöin voidaan oikomishoidon lisäksi turvautua leikkauksiin, joissa siirretään joko ala- tai yläleukaa uuteen asentoon.

Hammaskulma © 2019