Seuraa meitä facebookissa  

Hyvä tietää

Hammaskulma toimii tiiviissä yhteistyössä Kulmahammas-laboratorion kanssa. Teemme yhteistyötä myös muiden laboratorioiden kanssa.

Hammaslaboratorion palvelut

Hampaisiin kiinnitettävät sillat, kruunut ja laminaatit sekä implanttirakenteet, irtoproteesit, purentakiskot ja hammassuojat valmistetaan hammaslaboratoriossa. Hammaskulman välittömässä läheisyydessä toimivassa Kulmahammas-laboratoriossa on käytettävissä viimeisin tekniikka ja laitteet. Teemme yhteistyötä myös kaupungin muiden laboratorioiden kanssa.

Yhteistyötä potilaan parhaaksi

Proteettiset rakenteet valmistetaan hammaslääkärin ja hammasteknikon yhteistyönä. Hammaslääkäri valmistelee suussa hampaiden pinnat valmiiksi uusia rakenteita varten, ottaa jäljennöksen vallitsevasta tilanteesta ja lähettää muotit hammasteknikolle.

Teknikko valmistaa potilaan suuhun yksilöllisesti sopivat ratkaisut. Usein suusta otetaan valokuvia, jotta lopputuloksesta saadaan mahdollisimman luonnollinen.

Yksilölliset rakenteet vaativat käsityötä

Huolimatta hammaslaboratorion ajanmukaisista laitteista ja tekniikasta suuri osa työstä on käsityötä. Teknikko käyttääkin useita tunteja yksittäisen työn valmiiksi saattamiseen. Joskus hammaslääkäri sovittaa työtä potilaan suuhun välivaiheissa hyvän istuvuuden takaamiseksi.

Materiaalivalintoja

Materiaaleina proteettisissa töissä käytetään kasvavissa määrin valoa taittavia, esteettisesti hampaistoon sopivia materiaaleja, kuten posliinia ja zirkoniaa. Käytettävissä on myös mm. kulta, titaani ja akryyli. Materiaalivalinnassa huomioidaan esteettisyys, toiminnallisuus ja kestävyys. Potilaan mahdolliset allergiatkin voivat vaikuttaa valintaan.

Hammasteknikon ammattitaitoa käytetään usein valittaessa väri uusiin hampaisiin. Myös potilaan toivomukset otetaan toki tässä vaiheessa huomioon.

Hammaskulma © 2019