Seuraa meitä facebookissa  

Hyvä tietää

  • Hampaiden valkaisu on suosituin esteettisen hammashoidon toimenpide. Hammaskulman asiantuntijat neuvovat mielellään sopivimman menetelmän ja tuotteen valinnassa.
  • Joskus värjäytymien ja hammaskiven poisto riittää kirkastamaan ilmettä. Tutustu suuhygienistien palveluihin.
  • Oikomishoitoa voidaan tehdä aiempaa nopeammin Inman Aligner -irtokojeella.

Ohjeita asiakkaille

  • Hampaiden valkaisuun käytetään peroksidia. Se on aikuisille vaaratonta. Raskauden ja imetyksen aikana hampaita ei kuitenkaan kannata valkaista, sillä peroksidin vaikutuksesta vauvaan ei ole tutkimustuloksia.
  • Uskaltaudu puhumaan hammaslääkärille mieltä vaivaavista hampaiden ulkonäköpulmista. Mahdottomaltakin tuntuvaan ongelmaan löytyy useimmiten ratkaisu. Muutos elämänlaadussa voi olla suuri!

Esteettistä hoitoa hampaidesi kauneudeksi

Vältätkö hymyä valokuvissa? Peitteletkö hampaitasi? Esteettistä eli kosmeettista hammashoitoa tehdään hampaiden kauneudeksi; hampaita valkaistaan, muotoillaan ja oiotaan, hampaan värisiä muovi- ja keramiatäytteitä sidostetaan hampaaseen ja asennetaan hammasimplantteja, joskus vain poistetaan värjäytymiä ja hammaskiveä suuhygienistin vastaanotolla.

Hampaiden valkaisu

Hampaiden valkaisu voidaan tehdä joko vastaanotolla tai kotona hammaslääkärin valmistamien henkilökohtaisten muottien avulla. Kotivalkaisussa vaaleuden astetta on helppoa hallita ja värin palautumista tapahtuu vähemmän. Haluttu tulos saavutetaan yleensä 1-6 viikossa.

Valkaisu perustuu vetyperoksidi- tai karbamidiperoksidigeelin sisältämän hapen vaalentavaan vaikutukseen.

Keraamiset hammaslaminaatit eli kuoret

Keraamiset hammaslaminaatit ovat hyvä hoitovaihtoehto suun etualueella jos hampaita on paikattu runsaasti ja niissä on kulumaa tai pieniasteista asentovirhettä. Kynsimäiset kuoret liimataan muovilla hampaan pinnalle. Väristä ja mallista saadaan kauniin yhtenäinen. Keramia ei tummu iän myötä eivätkä sen pintaan tartu värjäävät aineet muovipinnan tapaan.

Pienemmissä ongelmissa muovipaikat ovat hyvä ja edullinen vaihtoehto. Joskus hampaiden ulkonäköä voidaan parantaa pelkällä symmetriaa palauttavalla hionnalla.

Oikomishoito

Väärän purennan tai ahtauden takia tehty oikomishoitokin on esteettistä hammashoitoa. Tämän yleensä laajemman hoitokokonaisuuden tekee siihen erikoistunut oikomishoidon erikoishammaslääkäri. Hoito kestää usein 1-2 vuotta.

Käytössämme on myös nopea ja turvallinen Inman Aligner -irtokoje. Sillä hoidetaan lievää ja keskivaikeaa etuhammasalueen epäjärjestystä. Vain 6-16 viikon hoitoajassa saadaan erinomaisia tuloksia. Tällainen oikominen on hyvin suositeltavaa myös ennen laminaattien tekemistä, koska lopputulos on usein parempi ja hammasystävällisempi.

Implantteja, kruunuja, siltoja

Joskus esteettinen hammashoito voi olla laajaakin. Poistettuja hampaita joudutaan korvaamaan implanteilla tai laajasti tuhoutuneet hampaat joudutaan korjaamaan hammasteknikon tekemillä kruunuilla tai silloilla.

Etualueen implanttihampaat asettavat suuret vaatimukset estetiikalle. Taitava suukirurgi osaa tehdä yhteistyössä hammasteknikon ja hammaslääkärin kanssa implanttihampaan, jota ei erota potilaan omista hampaista. Työ vie aikaa, mutta lopputulos on sen arvoinen.

Hammaskulma © 2019